Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de verkoop?

Karakter is volledig uitverkocht. De verkoop van Karakter start 8 september. Vanaf dit moment kun je je inschrijven voor een van de woningen. Het volledige aankoopproces kun je vinden onder services en downloads.

Wanneer start de bouw?

De bouw start in het voorjaar van 2022. 

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwhuis heeft heel veel voordelen: je deelt het in zoals jullie zelf willen, je kiest zelf het sanitair en de keuken uit en je hebt er voorlopig geen onderhoud aan. Bovendien zijn nieuwbouwhuizen energiezuinig en dat scheelt in je portemonnee.

Hoe werkt de financiering van een nieuwbouwwoning?

Duurzaam wonen levert meer op dan je denkt. Onze financieel partner NextHome kan je hier alles over vertellen. Zij zijn nieuwbouw specialisten en betrokken bij het project. Wil je meer weten over jouw financiële mogelijkheden ga dan naar Services en klik op duurzaamheidshypotheek.

Hoe zit het met de energievoorzieningen?

In alle woningen zitten energiebesparende voorzieningen. Zo zijn de woningen standaard met een warmtepomp en zonnepanelen uitgerust.

 

Is er een gasaansluiting aanwezig in de woningen?

Nee, alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen door te kiezen uit opties die vooraf worden aangegeven. De opties zijn onder andere: uitbouwen, dakvenster/dakkapellen, indelingswijzigingen, openslaande deuren etc. Meer informatie over de opties vind je in meerwerklijst onder downloads.